ראשי / הידרופדיה / תאורה לגידול ביתי- הידרו קנאביס InDoor

תאורה לגידול ביתי- הידרו קנאביס InDoor

תאורה בגידול InDoor

נורה נתרן לחץ גבוה (Hps): נורת גידול לתקופת הפריחה בעלת ספקטרום אדום (גוון האור בעין אנושית: צהוב) יתרון נורותHps-(High Pressure Sodium)  בתקופת הפריחה: הספקטרום האדום יגרום לשינוי ההורמונלי אותו הצמח עובר כדי להפריח בצורה משמעותית. מומלץ להשתמש בנורות Hps המיועדות לצמחים וזאת כדי להגביר ולהגדיל את הפריחה.
נורה מטאל הלייד (Mh): נורת גידול לתקופת הצמיחה בעלת ספקטרום כחול (גוון האור בעין אנושית: לבן) יתרון נורות Mh-(Metal Halide) בתקופת הצמיחה: הספקטרום הכחול יגרום למבנה הצמח להיות בריא יותר בתקופת גדילתו הראשונה. הספקטרום הכחול מונע מהצמח להתארך יתר על המידה ובכך מונע היווצרות של לחץ. כתוצאה מכך הצמח יהיה יותר דחוס ובריא וייתן יותר תפוקה.
נורה משולבת ספקטרום Duel Spectrum: נורות גידול המשלבות ספקטרום כחול ואדום. בנורות אלו 30% ספקטרום כחול ו- 70% ספקטרום אדום אלו נורות שפותחו במיוחד כדי לדמות את ספקטרום השמש הדרוש לצמחיה.
נורת לד לגידול צמחיה (Led Lights): נורת גידול לד משולבת ספקטרום לכל שלבי הגידול. זוהי הטכנולוגיה החדישה ביותר בתחום הגידול ההידרופוני InDoor נורות אלו אינם מייצרות חום ואינם מתחממות יחסית לנורות ה Hps/Mh ולכן אין צורך למזג ולאוורר את חלל הגידול בצורה מאסיבית. נורות אלו חסכוניות בחשמל (כ-30% חיסכון בחשמל מול הנורות האחרות) ואורך חייהן הוא כ- 5 שנים בממוצע.
פלורסנט: נורת פלורסנט מומלצת בשלב הראשון ליצירת ייחורים- יש להשתמש עם נורות פלורסנט בעלות ספקטרום כחול Cool White/Day Light. אנו לא ממליצים על נורות פלורסנט כנורות לגידול כללי מכיוון שעוצמת האור של נורות אלו חלשות ותוצאות הגידול יהיו עלובות ביחס לנורות לחץ גבוה או הלד
נורה בגוון ירוק: תפקידה של נורה זו היא האפשרות להיכנס לחללי הגידול בשעות החושך. מכיוון שהצמחים אינם קולטים את הספקטרום הירוק ולמעשה מחזירים אותו – הם אינם מושפעים מהגוון הירוק ולכן יש אפשרות להיכנס לחדרי הגידול גם בשעות החשיכה. שימו לב! כניסה לחדר גידול בשעות החושך אינם מומלצים ואף יכולים לגרום לנזק בלתי הפיך ולכן השימוש בנורה זו הנה למקרי חירום בלבד!
זמן הצמיחה: 18 שעות אור- מומלץ להשתמש בנורות עם ספקטרום כחול Mh -Metal Halide או עם נורה משולבת ספקטרום Duel Spectrum
זמן הפריחה: 12 שעות אור- מומלץ להשתמש בנורות עם ספקטרום אדום Hps -High Pressure Sodium  או עם נורה משולבת ספקטרום Duel Spectrum
לומין – Lumens: סימן מקובל lm– יחידה למדידה של עוצמת אור. יחידה אחד של לומין שווה למעשה לכמות אור שמפיקה להבה של נר בודד. כשמצוין על נורה 1100 לומין הכוונה עוצמת אור השווה ל- 1100 נרות
לוקס – Lux: כמות הלומנים  ביחס לאחד מטר מרובע. 1 לוקס= לומן למ”ר
קלווין – Kelvin: סימן K– צבע טמפרטורת האור: זו היא שיטה לציין את גוון האור. 

1500 K
  
אור נר
2680 K
  
נורת ליבון של 40W
3000 K
  
נורת ליבון של 200W
3200 K
  
אור שמש בזמן זריחה/שקיעה
3400 K
  
נורת הלוגן
3400 K
  
אור שמש כשעה לפני השקיעה / שעה אחרי הזריחה
5000-4500 K
  
נורת פריקה
5500 K
  
יום שמש בשעות הצהריים
5500-5600 K
  
פלאש חשמלי של מצלמה
6500-7500 K
  
שמיים מעוננים(Day Light)
9000-12000 K
  
שמיים כחולים

 ספקטרום: סדרה של אורכי גל ותדרים של קרינה אלקטרו מגנטית. רצועה של צבעים כצבעי הקשת המתהווה כשקרן אור מתפצלת בעברה דרך מנסרה או סריג. הפוטוסינתזה מתרחשת בטווח ספקטרום של 700-400 ננומטר (מיליארדרית המטר או 10-9 מטר. אורך הגל של אור נראה נמדד במאות ננומטרים) רוב הפעילות נרשמת בין: הספקטרום הכחול ב- 435 ננומטר , ובספקטרום האדום ב- 675 ננומטר. הספקטרום הכחול מתאים לשלב שבו מתפתח הצמח (הגבעול והעלים)- שלב הצמיחה. הספקטרום האדום מגרה את השינוי ההורמונלי בתוך הצמח מה שיגרום לפריחת הפרחים- שלב הפריחה. נורה בעלת ספקטרום כחול היא Mh- Metal Halide. נורה בעלת ספקטרום האדום היא Hps- High Pressure Sodium נורה בעלת ספקטרום משולב היא Duel Spectrum בנורות אלו 30% ספקטרום כחול ו- 70% ספקטרום אדום, אלו נורות שפותחו במיוחד כדי לדמות את ספקטרום השמש הדרוש לצמחיה.
צריכת חשמל: 80% מכמות האנרגיה אותה צורכת הנורה משמשת ליצירה חום ואילו רק 20% מכמות האנרגיה מנוצלת ליצירת אור של ממש. כמה חשמל צורכת נורה Hps 600W ? אם שלב הצמיחה שלנו אורך שבועיים, כלומר 14 ימים כפול 18 שעות וזמן הפריחה אורך 8 שבועות כלומר 57 ימים כפול 12 שעות אזי בכל מחזור הגידול הדלקנו את הנורה במשך 936 שעות, את הנתון הנ”ל נכפיל ב- 600W התוצאה הנה : 561600 וואט צריכה לנורה, מכן אפשר להמשיך ולחלק ל-1000 (קילו וואט) התוצאה הנה: 561.6 קילו וואט את הסכום הנ”ל נכפיל במחיר לקילו וואט (תעריף חברת החשמל) נגיד שתעריף החשמל עומד על 0.6 אגורות לקילו וואט  561.6*0.6 = 336.96 ש”ח עלות לכל מחזור הגידול שהוא כשלושה חודשים.
גובה תליית הנורות: נורות Hps /Mh יוצרות חום רב. חשוב שהנורות יהיו קרובות לצמח אבל לא קרובות מדי כדי שלא יצרבו אותו פיזית! הרווח בין הנורה לצמח יעזור להפחית את החום אליו הצמח חשוף (לפעמים חום הנורה במגע פיזי יכול להגיע ל 450 מעלות צלסיוס), בנוסף יאפשר לאוויר להיכנס ולווסת את החום. מומלץ לתלות את הנורות בגובה של כ: 25-70 ס”מ מראש הצמח, תלוי בעוצמת הנורה. ככל שמקור האור גדול יותר כך חדירת האור טובה יותר. אל לנו להשוות את כמות האור שהשמש מפיקה לעומת נורת לחץ גבוהה. כשנמדוד את ה-Lumens בשמש נראה שכמות האור במגיע לקרקע וכמות האור בגובה של 2 מטר מעל הקרקע זהה, לא כך בנורות לחץ גבוה המאבדות כ- 20% מכוחם בכל 30 ס”מ.
בחירת הנורה לפי חלל הגידול (אוהל גידול):
יש לבחור את עוצמת הנורה לפי עומק חדירת האור ובאופן ישיר לאוהל הגידול:
נורת 250W – מתפרסת על אוהל גידול 75 ס”מ * 75 ס”מ בממוצע
נורה 400W – מתפרסת על אוהל גידול 90 ס”מ * 90 ס”מ בממוצע
נורה 600W – מתפרסת על אוהל גידול 110 ס”מ * 110 ס”מ בממוצע
נורה 1000W – מתפרסת על חלל גידול 150 ס”מ * 150 ס”מ בממוצע
 משנק: תפקידו העיקרי של המשנק הנו יצירת תנאים מתאימים להפעלת נורות פריקה – נורות המתאפיינות באי יציבות אינהרנטית ולכן לא ניתנות בדרך כלל להפעלה ישירה ממתח הרשת. בנוסף לתפקידו העיקרי משמש המשנק לעתים קרובות גם כעזר הצתה יחד עם המצת או המדליק (starter), מאפשר יצירת המתח הגבוה המשמש לפריצת הקשת הראשונית בנורת הפריקה. כל נורה והמשנק הספציפי שלה. כיום אפשר למצוא גם משנקים דיגיטליים החוסכים כ: 10%-20% בהוצאות החשמל וכמו כן מאריכים את חיי הנורה ב- 10% יותר. ישנם משנקים דיגיטליים עם דימר (עמעם) השולטים בהספק הנורה ובניצלות שלה (בין 100% עד 50%). רמת החום הנפלט ממשנק זה הנו קטן יחסית למשנק האנלוגי.
רפלקטור: לרוב עשוי אלומיניום שמחובר אליו בית נורה (בדרך כלל בית הנורה של נורות Mh ו/או Hps הנו E40). ללא הרפלקטור 50% מעוצמת האור יתבזבז מכיוון שהנורה מוארכת והאור פורץ כלפי מעטה ומעלה…האור שמתפזר כלפי מעלה הוא אור מבוזבז ולכן יש להשתמש ברפלקטור כדי שהאור שנוטה למעלה ינוצל ויוחזר לכיוון הצמח. ישנם סוגי רפלקטורים שונים אחד המפורסמים הנו רפלקטור מקרר אויר CoolTube זהו רפלקטור הנמצא בצינור זכוכית פיירקס אליו יחובר מפוח שיינוק אויר דרכו ובכך יקרר את הנורה.
*** מומלץ לנקות את הנורה והריפלקטור אחת למחזור גידול ***

0
סל קניות
  • אין מוצרים בסל הקניות, מוזמנים להוסיף :-)