ראשי / הידרופדיה / Ph / Ec / Co2- בקרה

Ph / Ec / Co2- בקרה

Ph / Ec / Co2 - בקרה

כל חקלאי המכבד את עצמו צריך להחזיק באמתחתו מס’ מודדים לצורך בקרת הגידול, כדי שתנאי הגידול יהיו אופטימליים וכדי שיוכל להפיק את המקסימום מכל צמח וצמח.
אלו הם המדים המומלצים:
מדי חומציות (Ph): מודד את רמת החומציות בתמיסת ההשקיה. מד החומציות חשוב ביותר בכל שיטה וצורת גידול.
מומלץ לאזן את רמת החומציות בתמיסת ההשקיה (רק לאחר איזון רמת המלחים / מוליכות- Ec) לערך של 5.8 – 6.2 בשימוש עם מצעים הידרופוניים ואילו בתמיסת השקיה המיועדת לאדמה רמת החומציות המומלצת הינה: 6.5 – 7. חשיבות איזון החומציות לרמה הרצויה מתבטאת בהזנה נכונה של הצמח- איזון של רמת חומציות נמוכה או גבוהה מהרמה המומלצת יגרמו לסלסול עלי הצמח ולאי זמינות מינרלים שונים.
מדי מוליכות/ מליחות (Ec): מודד את המוליכות החשמלית בתמיסת ההשקיה ע”י אלקטרודה המושפעת מרמת המלחים (דשנים) שבסביבתה.
מד זה אחראי למדידת רמת המלחים בתמיסת ההשקיה ובכך נותן אינדיקציה למגדל: האם להוסיף או לדלל את תמיסת ההשקיה מדשנים.
מד (Tds) למדידת רמת החלקיקים בתמיסת ההשקיה: מד זה מודד את כמות החלקיקים הכללית הנמצאים בתמיסת המים (יונים חיוביים, שליליים ופרוטונים). יחידת המידה במד זה נקראת Part Per Million- ppm, ככל שרמת החלקיקים נמוכה כך המים טהורים יותר.
מד טמפרטורה ולחות (HygroThermometer): מודד את רמת הלחות והטמפרטורה בחלל הגידול (אוהל גידול). שימו לב לאקלים בחלל הגידול, טמפרטורה גבוהה או נמוכה יכולה לגרום לצמח להאט את קצב ההתפתחות שלו. לחות גבוהה מדי תגרום למחלות, פטרת, עובש וטחב. לחות נמוכה מדי תייבש את הצמח. רמת הלחות המומלצת הנה בין: 35% – 75% הטמפרטורות המומלצות: בזמן האור: 26-28 מעלות צלסיוס. בזמן החושך: 20-22 מעלות צלסיוס.
פחמן דו חמצני (Co2): כדי שצמח יבצע את תהליך הפוטוסינתזה עליו להשתמש בפחמן דו חמצני. כשנגדיל את רמת ה- Co2 תהליך הפוטוסינתזה יתבצע מהר יותר וישפיע באופן ישיר על בניית תאי הצמח.
שימוש נכון בפחמן דו חמצני (בין 800-1500 ppm) יכול לקצר את מחזור הגידול בשבועיים ואף להוסיף ליבול עד כ- 30% יותר פרי.
הכלים הנחוצים לשימוש במערכת Co2 כוללים בתוכם:
*בלון פחמן דו חמצני: (יש להשתמש ב- Co2 טהור בלבד)
*בקר Co2: למדידת כמות חלקיקי Co2 בחלל הגידול (ארון גידול)
*רגולטור (ווסת) ברז: מווסת את כמות הגז המשתחרר מהמכל.
*ברז סולנאידי חשמלי: הקובע את שחרור הגז על פי צורך
*טיימר On /Off: מאפשר לסגור ולפתוח את המפוחים ואת מערכת ה- Co2 במקביל (בשעות האור נסגור את פעולת המפוחים ונפעיל את מערכת ה- Co2 ובשעות החושך נסגור את מערכת ה- Co2 ונפעיל את המפוחים).
בעבודה רצופה מומלץ לאוורר את חלל הגידול (ארון גידול) אחת לשעה-שעתיים (בשעות האור) למשך כ-10 דקות לצורך הורדת הלחות וסינון הריח  (שימו לב יש להפעיל את המפוחים ולסגור את מערכת ה- Co2).
ישנה אפשרות נוספת: להעשיר את חלל הגידול ב Co2 כל עוד הנורות דולקות, ולנקות את החדר מפחמן דו חמצני כשהנורות כבויות. במקרה כזה מומלץ להשתמש במפוח ופילטר לסינון ריחות בסירקולציה פנימית.
יש לציין ששימוש בפחמן דו חמצני מאפשר להגיע לטמפרטורות גבוהות יותר מבדרך כלל. בעבודה עם פחמן דו חמצני אפשר להגיע גם ל: 32 מעלות.
צריכת גז פחמן דו חמצני: חלל גידול בגודל: 2מ’ * 2מ’ * 2.7 מ’ = 10.8 מטר מעוקב. 1 מטר מעוקב = 1000 ליטר אויר – – – סה”כ: 10.8 * 1000 = 10800 ליטר אויר.
1500 ppm פחמן דו חמצני (הערך המומלץ) : 10800 * 1500 = 16200000 נחלק ערך זה במיליון (ppm). כמות פחמן הדו חמצני הרצויה כדי למלא חלל גידול בגודל הנ”ל הנו: 16.2 ליטר.
מומלץ תמיד להחזיק שני בלוני גז האחד לשימוש והשני כגיבוי.

0
סל קניות
  • אין מוצרים בסל הקניות, מוזמנים להוסיף :-)