ראשי / הידרופדיה / איוורור

איוורור

איוורור

האוויר נחוץ לצמחים מהסיבות הנ”ל:
א. הספקת פחמן דו חמצני (Co2): הצמח נושם פחמן דו חמצני ופולט חמצן (בשעות היום), תהליך הנשימה עוזר בפירוק הסוכרים ועוזר בבניית החומרים האורגניים בצמח.
ב. אוורור והורדת החום: נורות לחץ גבוהה (Hps) מייצרות אנרגיה גבוהה, כ- 20% מהאנרגיה הנפלטת היא אור, ואילו כ: 80% מהאנרגיה הנפלטת היא למעשה חום. לכן ע”י האוורור אנו למעשה “מעבירים” את החום מחלל הגידול (אוהל גידול) החוצה וכך בעצם מורידים את הטמפרטורה. הטמפרטורה המומלצת בשעות האור: בין 26-28 מעלות, מעל לטמפרטורה הנ”ל הצמח יאט ואף יפסיק את צמיחתו ובטמפרטורות קיצוניות אף ימות. הטמפרטורה המומלצת בשעות החושך: בין 18-20 מעלות צלסיוס. כמו בטבע, בשעות היום הטמפרטורות גבוהות מהטמפרטורות בשעות החושך.
ג. אוורור והורדת רמת הלחות: לחות גבוה יכולה לגרום לפטרת, עובש וטחב. כדי למנוע זאת עלינו להוריד את רמת הלחות ל: 35% לחות בתחילת ההיפתחות ועד ל: 65% לחות בשלבים המאוחרים.
ד. סירקולציה ותנועת אויר: תנודות עדינות של הצמח. בזמן שהאוויר “פוגע” בו מאפשרות לו להתחזק, ומונעות ממנו שבירת ענפים בעתיד, השתמשו במאווררים לשם פעולה זו.
איך מאווררים ומקררים?
ונטה: מאפשרת כניסה ו/או יציאה של אויר דרך מחיצות (קיר, דפנות ארון וכו’..). לא מומלץ להשתמש בוונטה כפתרון להורדת חום אם יש צורך לחבר אליה צינורות שרשורים או פילטר לסינון ריחות וזאת בגלל הלחץ שיופעל עליה. פילטר לסינון ריחות- שיש צורך להיפטר מריחות רעים מומלץ להתקין פילטר לסינון ריחות עם מפוח ולא עם וונטה. חשוב לדייק ולהתאים את נתוני המפוח לפילטר!
מפוח: מאפשר כניסה והוצאת אויר דרך מחיצות וכמו כן דרך צינורות שרשורים ופילטר לסינון ריחות, היכולת של המפוח לינוק אויר הופכת אותו למומלץ ביותר לעבודה בחללים סגורים.
רפלקטור מקורר אויר/ CoolTube: הנו פתרון לבעיית החום בחדר הגידול. ה- קול טיוב Cool Tube מאפשר שאיבת חום ישרות מהנורה ע”י מפוח, ומוריד את הטמפ’ בחלל הגידול (ארון גידול) בצורה דרסטית.
מאוורר: מומלץ לסירקולציה בחללי גידול סגורים (ארונות ו/או אוהלי גידול).
מזגן: המומלץ ביותר להורדת חום ולחות בחללי גידול סגורים (ארון גידול) אך עם זאת יש להשתמש בונטות / מפוחים להכנסת אויר טרי.
באיזה מפוח עלי להשתמש? תלוי בסוג הפחם ובמפרטי חברות הפילטרים. ישנן שני אסכולות שונות בנושא הנ”ל, האחת ממליצה להשתמש במפוח החזק עד כ- 20%-25% יותר מהספיקה המומלצת של הפילטר כלומר: פילטר פחם לסינון אויר בהספק של 300 מק”ש דורש למעשה מפוח בהספק של עד לכדי 360 מק”ש. חברת Can Filters ההולנדית ממליצה בחום על צורת עבודה שכזו, יש לקחת בחשבון את ההתנגדות הנוצרת בעבודה עם פילטר פחם מסוג “Lite”, עבודה עם מפוח חלש יותר מהמומלץ לא תנצל את הפילטר עד סופו.
אסכולה נוספת וישנה: השתמשו בפילטר הגדול יותר בהספקי המק”ש שלו מההספק הנוצר מהמפוח (לפחות ב- 10%) כלומר: מפוח בהספק של 300 מק”ש דורש למעשה פילטר המסוגל לסנן 330 מק”ש ומעלה וכמו שכתבנו בתחילה: בחירת המפוח והפילטר תלויים במפרטים ומידע המתקבלים ע”י חברות המפוחים/ פילטרים. לכן רצוי להתייעץ אתנו כדי להתאים את הפילטר והמפוח הרצויים למידות חללי הגידול.
כשמידות חלל הגידול הנם: 3מ’ * 2מ’ * 2.7מ’ אזי החדר הנו: 16.2 מטר מעוקב, נרצה להחליף את אויר החדר כל 2 דקות (30 פעמים בשעה) כלומר: 30 * 16.2 =486 מק”ש (מהירות, קוב, שעה). רצוי להשתמש פילטר Can Lite 425 מק”ש כדי לנצל את המפוח והפילטר בצורה היעילה ביותר (שימו לב: 486 מק”ש הנם כ- 15% יותר מהספק הפילטר, וזו הצורה הנכונה ביותר לעבודה עם פילטרים מסוג Can Filters) אם נרצה לחבר למפוח בהספק הנ”ל פילטר לסינון ריחות פשוט מומלץ שהפילטר יהיה מעל 10% יותר מהספק המפוח (מרווח ביטחון) כלומר 534 מק”ש לפחות. מומלץ להתייחס לכמות ועוצמת הנורות בחלל הגידול כדי לקבוע את המפוח הנדרש להחלפת האוויר ולקירור חלל הגידול.
המידע הנו מידע כללי – מומלץ לקבל ייעוץ מקצועי בנושא.

 

0
סל קניות
  • אין מוצרים בסל הקניות, מוזמנים להוסיף :-)