ראשי / הידרופדיה / אקוסטיקה והפחתת רעשים בחללי גידול הידרופוניים

אקוסטיקה והפחתת רעשים בחללי גידול הידרופוניים

אקוסטיקה והפחתת רעשים

אוורור חדרי גידול הידרופוניים הם אחד הדברים החשובים ביותר בגידול צמחים. למעשה הצלחה או כישלון של גידול תלויים מאוד באוורור.
תפקיד האוורור: להכניס ולהוציא אויר לתוך ומתוך חדרי הגידול ובכך למעשה להחדיר אויר טרי (חמצן ופחמן דו חמצני) לצמחים. כמו כן ע”י הוצאת האוויר אפשר להתגבר על תופעות של חום ולחות. הפעולות הנ”ל נעשות ע”י מאווררים, מפוחים, מזגנים, סופח ומחוללי לחות. חלק מהמכשור הנ”ל יוצר רעש.
רב הרעש מגיע מהמפוחים ומהמאווררים (רעש הוא דבר אינדיבידואלי: כל אחד ואחת ורמת הרגישות שלו/ה לרעש). ישנם שני סוגי רעשים מהאוורור:
1. רעש עבודת המנוע: כדי לנטרל את רעש המנוע יש להשתמש במפוחים אקוסטיים או מאידך ליצור ולבנות תיבה אקוסטית
2. רעש של יניקת/ דחיסת וספיקת האוויר: כדי להתגבר על רעשים אלו יש להשתמש במפוחים בעלי עוצמת רעש נמוכה (dB) ולשרשר אותם ע”י צינורות אויר מרופדים (רצוי שהשרשורים יהיו תואמים בגודלם לגודל המפוח. שרשור גדול או קטן מדי יפגעו ביעילותו של המפוח ובספיקת האוויר). מפוחים באיכות גבוה מן הסתם יהיו גם בעלי עוצמת רעש נמוכים ממתחריהם האיכותיים פחות. שימו לב כל זווית חדה מורידה מעוצמת המפוח בלפחות 20% מיעילותו, כמו כן שרשור שאורכו מעל 7 מטרים ישפיע אף הוא על הספק האוויר של המפוח. ישנם מפוחים אקוסטיים הבנויים בתוך תיבה מפחיתת רעש כברירת המחדל.
דבר נוסף הוא שימוש במשתיקי קול (בדומה לשרשור מבודד אלא שזה מיוצר ממתכת וממולא בחומר אקוסטי מיועד השתקה). רצוי להתקין את המפוחים בצורה מקצועית ולהכין תושבות מגומי / סיליקון למניעת זעזועים, כמו כן יש לדפן את פתחי האוורור בסיליקון. ישנם כאלו התולים את המפוחים על גבי שרשראות ובכך למעשה מונעים כל מגע של המפוח עם דפנות הקירות.
שימו לב לכבות את המפוחים בשעות שהנורה כבויה הינה טעות היכולה לעלות לכם בגידול!
האוורור צריך להיות פעיל לכל אורך הגידול, בצמיחה, בפריחה, הן בשעות האור והן בשעות החושך.

0
סל קניות
  • אין מוצרים בסל הקניות, מוזמנים להוסיף :-)