ראשי / הידרופדיה / איך מתחילים?

איך מתחילים?

איך מתחילים ?

החלטתם לפנק את עצמכם ולגדל את מה שמגיע לכם, אז מה עושים? איך מתחילים?
ובכן לשם כך שאלו את עצמכם: מהי כמות הצמחים שברצונכם לגדל? תשובה מהסוג “לא הרבה” או “כמה שיותר” לא מספקת את המידע הרצוי ולכן החליטו על כמות הצמחים שאתם רוצים לגדל. לתשובה הנ”ל יש קשר ישיר לשאלה הבאה: מהן המידות של חלל הגידול בו נרצה לגדל את כמות הצמחים שלנו? כמו בשאלה הקודמת.. תשובה מהסוג “מקום קטן” או “חדר סטנדרטי” אינה עוזרת לנו ולכם/ן להתקדם. לכן החליטו על גודל חלל הגידול ומדדו אותו (אורך, רוחב, גובה) נתונים אלו יעזרו לנו לדעת איך לטפל ולייעץ לכם/ן בצורה הנכונה והיעילה ביותר. עכשיו שיש לנו את התשובות לשאלות הנ”ל יש להחליט על עוד 3 פרמטרים:
1. אוורור חלל הגידול: תפקידו של האוורור הוא בהכנסת חמצן טרי לארון הגידול ובכך למעשה להעשיר את הצמחים בחמצן ובפחמן דו חמצני. כמו כן תפקידו של האוורור הוא להיפתר מחום ולחות השוררים בתוך חלל הגידול.
שימו לב: אוורור אינו קירור. לשם אוורור חלל הגידול יש צורך במאווררים, וונטות ובמפוחים. לכל אחד ואחד מהמכשירים הנ”ל מטרה זהה: להעביר אויר ממקום למקום, אלא שכל אחד מהמכשירים הנ”ל עושה זאת בצורה שונה. המאוורר תפקידו להזיז את האוויר בתוך חלל הגידול ולבצע סירקולציה. הוונטה תפקידה להוציא אויר מחלל הגידול החוצה או להפך להכניס אויר מבחוץ אל תוך חלל הגידול. המפוח תפקידו להעביר אויר דרך צינורות “שרשור”. למעשה המפוח מומלץ במיוחד לכאלו הרוצים לטפל בריחות רעים (ע”י הוספת פילטר לסינון ריחות) או כאלו הצריכים להעביר את האוויר ממקום המרוחק מחלל הגידול לתוכו ולהפך.
2. תאורה: ישנם מספר רב של סוגי תאורה: פלורסנט, לד ונורות פריקה (נתרן לחץ גבוה / מטאל הלייד). ישנן נורות לצמיחה, נורות לפריחה ונורות משולבות ספקטרום (מתאימות הן לצמיחה והן לפריחה). נורות הפלורסנט מתאימות יותר לשלבי צמיחה מוקדמים, ייחורים ולשמירת צמחי “אימא”. יש כאלו המשתמשים בנורות הנ”ל לכל אורך הגידול (צמיחה ופריחה) אך בדרך כלל הגידול יהיה דל. נורות הלד הן הטכנולוגיה המתקדמת ביותר בתחום הגידול. נורות אלו חסכוניות מאוד בחשמל עד לכדי 1/3 מנורות פריקה אך אם זאת יקרות יותר. נורות לד אינן פולטות חום יחסית לסוגי הנורות השונות ולכן השימוש במיזוג אויר לשם קירור חדרי הגידול הינו מועט, מה שהופך את מערך הגידול לחסכוני בחשמל אף יותר. לרב נורות הלד מייצרות צמחים ופרחים באיכות גבוה בשילוב עם נורות פריקה. נורות הפריקה הן הנורות הפופולריות ביותר. לרב הנורות הנ”ל מגיעות בהספקי חשמל של 250 וואט ועד 1000 וואט. נורות הפריקה מחולקות לשתיים: נורות נתרן לחץ גבוה (Hps): אלו הן נורות המתאימות לשלבי הפריחה, אך נורות משולבות ספקטרום הנן הנורות המועדפות והנמכרות ביותר. נורת מטאל הלייד (Mh): מתאימות לשלבי הצמיחה.
3. מצע הגידול: מצעי הגידול הם אלו “שיכתיבו” לנו באיזה דשן וציוד נשתמש ואפילו באיזו צורה ושיטה נשקה ונגדל. ישנם מצעי גידול שונים: תערובת אדמה, תערובת קוקוס ומצעים הידרופוניים שונים כגון: הידרוטון, צמר סלעים ועוד. כל אחד מהמצעים האלו דורשים התייחסות שונה מצד המגדל, הן בקצב וכמות ההשקיה והן ברמת החומציות הנדרשת לשם איזון המים. למעשה אלו הם הנתונים החשובים ביותר לשם בניית חלל הגידול אך אם זאת יש צורך בציוד נוסף כדי להגיע לרמה מקצועית וכדי להצליח לשלוט על כל פרמטר לשם גידול מוצלח ושופע.
להלן חלק מציוד נוסף ומטרותיו:
טיימר להדלקה וכיבוי התאורה, למעשה הוא זה שאחראי לאור היום לחושך ולשינויי העונות מקיץ לחורף.
מד טמפרטורה ולחות: משמש כאינדיקטור המצביע על רמת הלחות והטמפרטורה בתוך חלל הגידול.
אוסמוזה הפוכה: לשם יצירת מים נטולי מינרלים. למעשה אנו מקבלים נוזל מאופס ממינרלים ועל ידי הוספת דשנים אנו מעשירים את המים ומכינים תמיסה להשקיה.
מד מוליכות / חומציות: אלו המדים החשובים ביותר במיוחד בשיטות ההידרופוניות למיניהן.
שולחן ניקוז: כשמו כן הוא, על שולחן זה מניחים את כל העציצים ובזמן השקיה כשישנו ניקוז של מים מהעציצים, המים נוזלים על שולחן הניקוז ומתנקזים לביוב/ דלי לשם שמירה על ארון גידול נקי ואסתטי. בשימוש עם מצעי גידול מסוג הידרו- קוקוס. הנקז מספק את מידע הנ”ל: האם יש צורך ולהגדיל את כמות ההשקיה או שמא יש צורך בשטיפת מצע הגידול. אנו ממליצים לכם להמשיך לקרוא וללמוד במדריכים שלנו כדי להיכנס לעומק ההידרופוניקה ובגידול הצמחים תחת נורות. עכשיו כשאנחנו כבר יודעים על כמות הצמחים, גודל חדר הגידול, האוורור הדרוש, התאורה ומצעי הגידול יש להחליט באיזו שיטה לגדל, האם בשיטת ה Sog או ה- Scrog.
הידרו גארדן – מגדלים מגדלים.

0
סל קניות
  • אין מוצרים בסל הקניות, מוזמנים להוסיף :-)