ראשי / הידרופדיה / שיטות לגידול קנאביס, הידרו

שיטות לגידול קנאביס, הידרו

שיטות גידול הידרו
להלן שיטות גידול הידרופוניות:
מערכת Run To Waste: מערכת זו הנה מערכת הידרופונית אשר תמיסת המים מתנקזת למיכל ניקוז. במערכת הנ"ל משתמשים במצעי גידול חסרי מינרלים אך שרמת "החזקת" המים דומה ברמתה ל"החזקה" של אדמה. מצע גידול קוקוס הינו המצע המתאים ביותר לגידול בשיטת Run To Waste. מצע זה שומר על רמת לחות נחוצה ומכיוון ששטח הפנים של הקוקוס גדול, שורשי הצמח יהיו רוויים בחמצן. בשיטה הנ"ל תמיסת ההשקיה המיותרת (הנקז שלאחר ההשקיה) מתנקזת למיכל פסולת (יש לבדוק לפחות 10% נקז בהשקיה נכונה) אין להשתמש בפסולת להשקיה חוזרת.
יתרונות המערכת: רמת Ph יציבה יותר מאשר במערכת מחזורית. רמת Ec יציבה יותר מאשר במערכת מחזורית. המערכת דורשת פחות תחזוקה. שימוש בדשן "טרי" ולא בדשן שעבר מחזורים כאלו ואחרים. בשימוש עם מצע קוקוס המערכת "סלחנית" ביותר: **השורשים יישמרו מפני חום. **הלחות נשמרת מספר ימים במצע הנ"ל כך שאם נגרם כשל במערכות ההשקיה הצמח עדיין יהיה מוגן. מצע הידרו- קוקוס: המצע ההידרופוני הפופולרי ביותר. סיבי הקוקוס יכולים להחזיק פי 8 מים ממשקלם ויותר חמצן מכל מצע אחר. בנוסף הקוקוס מתפרק ביולוגית ולכן הוא מוצר שמתאים גם לגינות. מצע הידרו- Rockwool (צמר סלעים): חממות רבות משתמשות במצע זה מכיוון שלחומר זה יש יחס של מים / חמצן – לשורש ברמה טובה. ה- RockWool הוא מצע גידול הידרו חסר מינרלים וסטרילי.
החיסרון הגדול המצע הידרו- RockWool (צמר סלעים) הוא בכשל מערכות ההשקיה: המצע מתייבש מהר מאוד או מצד שני יכול לגרום לריקבון שורשים. השורשים פגיעים יותר מפני חום.
מערכת מחזורית Recycle: במערכת זו ישנה שימוש נוסף בתמיסת ההשקיה. המזון מוחזר למיכל ההשקיה ומשם להשקיה נוספת (לופ).
***להלן חלק מצורות הגידול ההידרופוניות בשיטת גידול: Recycle – מחזורית***
Satellite System- מערכת גידול ממוחזרת על בסיס מצע הידרופוני: הצמח מונח על מצע גידול הידרו- קוקוס/ הידרוטון/ פרלייט או טוף, כל צמח בעציץ משלו.
ניתן להוסיף ולהחסיר צמחים (בהתאם לגודל חלל הגידול-אוהל גידול, הנורה ומצב בריאות הצמחים) כל יחידה במערכת הנ"ל כוללת 2 עציצים כאשר העציץ העליון "יושב" בעציץ התחתון ומשאיר מספיק מקום לאוויר ומים. בעציץ העליון ישנם חורים בבסיסו בכדי לקלוט את המזון.
יתרונות המערכת: אפשר להשתמש בשיטת גידול Recycle וכמו כן בשיטה Run To Waste. ניתן להשתמש בכל מצע הידרופוני. נוחה לתפעול וקלה לשינוע (מאפשרת להוסיף ולהחסיר צמחים בקלות).
חסרונות המערכת: רמת הטמפרטורה בשורשים תשתנה בהתאם לסוג המצע וזמני ההשקיה.
N.f.t -Nutrient Film Technique: בצורה הנ"ל הצמחים מונחים בעציצים המלאים במצע הידרו – צמר סלעים, הידרוטון, פרלייט. המים הזורמים דרך דרך הצינורות וכו' מגרים את התפתחות השורשים. בצורה הנ"ל ועם הכלים המתאימים יש אפשרות לשמור על בקרת אקלים אידאלית סביב השורשים.
חיסרון המערכת: במצב בו השורשים גדלים יתר על המידה יתכן חסימת צינורות ההשקיה, מצב שיכול להוביל לריקבון שורשים. במקומות חמים יתכנו בעיות של חימום תמיסת המים דבר שיוביל למחסור חמצן במים ולחימום השורשים יתר על המידה ובכך להוביל למותם של הצמחים. יש צורך לאזן ולנטר את רמת החומציות (Ph) ורמת המלחים / מליכות (Ec) בכל עת.
יתרון המערכת:  אספקת מזון מתמשכת המפחיתה את הסיכוי להצטברות מלחים. אסתטית וקלה לניקוי.
Aeroponics- אירופוניקה: הצמח מונח בעציץ עם מצע הידרוטון / טוף. את העציץ מניחים במיכל אטום לאור המכיל את תמיסת ההשקיה.
למיכל זה מחוברת משאבת אויר הגורמת לפעפוע של המים ולהתזתם לכיוון השורשים.
היתרונות והחסרונות: בדומה ךצורת הגידול :N.f.t

Flood And Drain- הצפה וריקון: במערכת זו ההשקיה מתבצעת ע"י הצפת הצמח בתמיסת ההשקיה כלפי מעטה למעלה. הצמחים מונחים בעציצים במצע גידול הידרו- הידרוטון / טוף, השולחן מוצף עד לחציו של העציץ ובכך מזין את הצמח .
יתרונות המערכת: סירקולציה של אויר וחמצן בבסיסי השורשים. אספקת המזון בצורה הנ"ל מקטינה את הסיכוי להצטברות מלחים.
חסרונות המערכת בעיקר בכשל מערכות: הצפת בסיסי השורשים עד לכדי חנק ומוות הצמחים. בחוסר השקיה, התייבשות של השורשים ומותם של הצמחים.
DWC -Deep Water Culture: במערכת זו ההשקיה מתבצעת מלמטה כלפי מעלה דרך השורשים. הצמחים נמצאים בעציצי רשת המלאים באבני הידרוטון ומונחים על מיכל השקיה (דלי) בתחתית הדלי אבן אויר המחוברת למשאבת אויר. פעפוע המים על ידי משאבת האוויר גורם לכך שהמים נתצים וכך למעשה משקים את הצמח.
יתרונות המערכת: סירקולציה של אויר וחמצן בבסיסי השורשים. אספקת המזון בצורה הנ"ל מקטינה את הסיכוי להצטברות מלחים.
חסרונות המערכת (בעיקר בכשל מערכות): הצפת בסיסי השורשים עד לכדי חנק ומוות הצמחים. בחוסר השקיה: התייבשות של השורשים ומותם של הצמחים. יש לבדוק את רמת החומציות (Ph) באופן יומיומי
0
סל קניות
  • אין מוצרים בסל הקניות, מוזמנים להוסיף :-)