ראשי / הידרופדיה / הידרו- יעוץ בסיסי InDoor

הידרו- יעוץ בסיסי InDoor

עשו ואל תעשו. כל מה שצריך לפני שנכנסים להרפתקת גידול צמחים בחללים סגורים (InDoor) ותחת נורות.
חלל גידול: זהו למעשה אזור הגידול שלנו, ללא שום קשר לגודלו ולמרכיביו. חלל גידול יכול להיות: אוהל גידול, ארון, חדר, מרתף, חממה או “קופסה” מתאימה. רצוי שחלל הגידול יהיה אטום מחדירת אור (שמרו על חושך מוחלט כשהנורות כבויות בחלל הגידול והימנעו מזליגת אור אליו, שאפילו הקטנה ביותר יכולה לגרום לנזקים) ושנפחו יהיה גדול מספיק להתפתחות הצמחים. רצוי שבחלל הגידול יהיו פתחי אוורור, אחד לכניסה (מלמטה) והשני ליציאה (מלמעלה), כמובן גם רצוי לדאוג למקור מים ולחשמל. רב הצמחים מכפילים ואף מרבעים את גודלם בזמן הפריחה ויש לקחת זאת בחשבון בעת בחירת חלל הגידול.
צמח שנכנס לפריחה כשגודלו 50 ס”מ (כלומר הצמחנו אותו עד לגובה של 50 ס”מ) יכול להגיע בסוף שלב הפריחה (כצמח בוגר) לגובה של 200 ס”מ. קחו בחשבון שצמח אינו צומח כ”מקל” אלא מתפרס גם לצדדיו. דבר נוסף באותו עניין, זכרו שלעציץ ולנורה יש השפעה ישירה על המיקום והצפיפות… גודלו של עציץ פלסטיק ממוצע הוא כ: 20 ס”מ, הנורה + הרפלקטור מנצלים גם כן 15- 20 ס”מ מחלל הגידול ובנוסף לכל זה גובה הנורה מראש הצמח נע בסביבות ה 40 – 30 ס”מ, מכאן אנו מסיקים שאם בחרנו בחלל גידול בגובה 200 ס”מ למעשה אנו יכולים לגדל צמחים בגובה של עד 120 ס”מ.
אור: שימוש בנורות גידול מדמה לנו את אור השמש ולכן אין זה אפשרי לגדל ללא תאורה. ישנן נורות לצמיחה, לפריחה ונורות משולבות המתאימות לשני השלבים הן לצמיחה והן לפריחה. מערכת התאורה כוללת בתוכה: משנק המצית את הנורה ומדליק אותה (ללא המשנק הנורה לא תדלק), נורה ורפלקטור (בית הנורה של הנורה המכוסה אלומיניום המשמש להחזרת ולניצול מרבי של האור). ישנם שני סוגי רפלקטורים עיקריים:
1. רפלקטור סגור CoolTube: רפלקטור זה הנו רפלקטור המחובר למפוח. המפוח יונק אויר מחלל הגידול דרך הרפלקטור ומוציא את האוויר החם החוצה- שימו לב: שימוש ברפלקטור סגור ללא מפוח הנו כשימוש ברפלקטור פתוח ואף גרוע מכך. מכיוון שהאוויר יוצא דרך הרפלקטור, הנורה מתקררת ובכך יכולת השליטה שלנו לשמור על טמפרטורה רצויה בחלל הגידול הנה גבוה יותר מאשר ברפלקטור פתוח אך עם זאת ברפלקטור מסוג CoolTube אנו מאבדים כ: 12% מ”כוחה” של הנורה מה שמתבטא באופן ישיר בתפוקת הפרי.
2. רפלקטור פתוח: זהו הרפלקטור הטוב והזול ביותר בתחום ההידרופוניקה. תפקידו של הרפלקטור הנ”ל כמו גם של הרפלקטור הסגור הנו לנצל את תאורת הנורה למקסימום אך עם זאת מכיוון שרפלקטור זה פתוח ההתמודדות שלנו עם החום הנפלט מהנורה מסובך יותר מאשר בזה הסגור. לרב ההבדלים בטמפרטורות בשימוש עם רפלקטור פתוח אל מול סגור תיהנה בין 2-8 מעלות. להלן רמת הטמפרטורה הרצויה בחללי הגידול: נורה דולקת: בין 28-26 מעלות נורה כבויה: בין 20-18 מעלות.
3. יריעות אלומיניום (Mylar): אלו הם יריעות “העוטפות” את חלל הגידול, יש לפרוס את היריעה מגובה הנורה כלפי מעטה. שימו לב! יריעה שמעל לנורה ו/או מתחת לעציץ אינה אפקטיבית. שלא תתבלבלו- לא כל יריעת “נייר כסף” מתאימה לגידול צמחים, ישנם כאלו שבולעות את קרני האור ובכך לא רק שלא ניצלנו את החזר קרני האור אלא הפחתנו מכמותם ופגענו בפוטנציאל הגידול.
**רצוי מאוד להשתמש בטיימר המדליק ומכבה את הנורות בשעות שנקבעו מראש וזאת על מנת לגרום לאור וחושך וכמו כן לשינוי בעונות השנה (חורף/ קיץ) – 18 שעות אור לשלבי הצמיחה ו- 12 שעות אור לשלבי הפריחה.
בחירת נורות וחללי גידול :
נורת 600 וואט מתאימה לחללי גידול של 120*120*200 עומק החדירה של נורה זו הינו כ: 120 ס”מ
נורת 400 וואט מתאימה לחללי גידול של 90*90*180 עומק החדירה של נורה זו הינו כ: 90 ס”מ
נורת 250 וואט מתאימה לחללי גידול של 70*70*160 עומק החדירה של נורה זו הינו כ: 60 ס”מ
נורות 1000 וואט מתאימה לחללי גידול 150*150*220 עומק החדירה של נורה זו הינה כ: 150 ס”מ
אויר: את חלל הגידול יש לאוורר ולהכניס אליו חמצן ואויר טרי, האוויר הנכנס יכנס מתחתית חלל הגידול ואילו האוויר היוצא יצא מהחלק העליון. שימוש נכון באוורור יביא אתו להעשרה בחמצן ובפחמן. כמו כן אוורור נכון מוציא את הלחות מחוץ לחלל הגידול ועוזר בקירורו ובכך מביא אותו לרמת טמפרטורות ולחות רצויות. רמת הלחות המומלצת נעה בין 35 – 75 אחוזים. רמת הטמפרטורה בזמן שהנורה דולקת בין 28 – 26 מעלות רמת הטמפרטורה בזמן שהנורה כבויה בין 20-18 מעלות. שימו לב! דרוש סירקולציה של אויר והכנסת אויר טרי! אין להחזיר את האוויר היוצא חזרה אל חלל הגידול!
אז כמה אויר אנחנו צריכים לחלל הגידול שלנו? כמות האוויר הנדרשת תלויה בכמה גורמים: בגודלו הפיזי של חלל הגידול, בכמות הנורות והצמחים ובשימוש עם פילטר פחם המסנן את הריחות.
מים: הרי זה ברור שכדי שצמחים יגדלו, יצמחו ויפרחו יש צורך להשקות אותם. רצוי להשקות את הצמחים בתמיסת השקיה מאוזנת ברמת הדשנים והחומציות. כשמגדלים בתערובות אדמה רמת החומציות המומלצת נעה בין 6.5-7 כשמגדלים בשיטת גידול הידרו רמת החומציות המומלצת הנה 5.8-6.2. רצוי להשתמש במים שעברו תהליך של אוסמוזה הפוכה (לצורך העניין מים מזוקקים) וזאת כדי להוציא ממי הברזים את המינרלים הלא רצויים ולמעשה להפוך את המים לנוזל מאופס במינרלים. ע”י הוספת דשנים לפי טבלאות גידול מומלצות אנו למעשה מקבלים תמיסת השקיה מאוזנת ונכונה ברמת הדשן (מלחים) שבה. שימו לב שבמצעים הידרופוניים חובה להשתמש במים מזוקקים. בגידול באדמה שימוש במערכות אוסמוזה הפוכה מומלצת אך אינה חובה.
תערובת גידול: ישנם סוגים שונים של תערובות גידול כאלו המתאימים להידרופוניקה וכאלו המתאימים לגידול באדמה. בסופו של דבר גידול InDoor הנו גידול המצריך תאורה, אוורור וכו’.. ההבדל בין השיטות הנו בתערובת הגידול, בשימוש במכשירים המתאימים לגידול זה או אחר ובצורך שלכם כמגדלים בטיפול המערכת כולה. כך או כך גידול תחת נורות הנו זהה אך שיטת הגידול שונה.
כמות הצמחים: שימו לב! יותר צמחים לאו דווקא מביא ליבול גדול יותר.. שימוש בהרבה עציצים תדרוש מאתנו להצמיח את הצמחים לגודל נמוך יחסית מאשר בשימוש עם מעט עציצים (יותר זמן צמיחה כדי לנצל ולמקסם את הפוטנציאל שבהם). לדוגמה בשימוש בנורות 600 וואט: יש אפשרות לגדל 9 עציצים עד לגודל של של כ- 30 ס”מ ואז להפריח מצד שני יש אפשרות לגדל 16 עציצים אך אותם נפריח בגודל של כ 15 ס”מ בשני המקרים נקבל כמות זהה. כל אחד לפי בחירתו ולפי כמות העציצים אותה הוא רוצה לגדל. שימו לב שככל שנגדל יותר עציצים כך נפריח אותם מוקדם יותר- דבר זה יקצר לנו את תקופת הצמיחה אך אם זאת נצטרך לטפל ביותר צמחים. ועל כך נאמר.. 2 עגבניות רגילות שוות במשקלן ל 8 עגבניות שרי ( :

0
סל קניות
  • אין מוצרים בסל הקניות, מוזמנים להוסיף :-)