ראשי / הידרופדיה / כתמים, בעיות, סימנים והצהבה בעלים

כתמים, בעיות, סימנים והצהבה בעלים

כתמים, בעיות, סימנים והצהבה בעלים

סימנים שונים על העלים הן למעשה קריאה לעזרה. הצמחים “מדברים” אלינו על ידי שינוי במרקם ובצבע שלהם אך לא כל כתם או הצהבה בצמח הוא מקרה דחוף של טיפול נמרץ. לפעמים זה מקרה שחולף לבד ולפעמים זה מקרה שדורש טיפול. במקרה של שינוי יש לבדוק מה שינינו במשך 4 ימים / בשבוע אחרון. האם שינינו את כמות ההשקיה? כמות הדשנים? האם הייתה הפסקת חשמל (כיבוי הנורות והמפוחים באוהלי גידול), חום או קור קיצוניים, רמת לחות וחומציות לא מאוזנת וכו..האם העברנו את הצמח מעציץ אחד לשני? ואיך ביצענו את התהליך? האם הופיעו חרקים ומזיקים? ועוד..
שינויים דרסטיים מביאים את הצמח למצבי דחק (סטרס) והצמח מצדו יגיב על ידי שינוי בצבע ובמרקם העלים ואף בשינוי צבע הגבעולים. בדקו אם יש טפיל / חרק שדוגר על הצמח(הבדיקה תעשה פיזית). יש להסתכל על עליי הצמח ומתחתיהם ולאתר את החרקים, כמו כן כדי לבדוק האם יוצאים להם חרקים מתוך מצע הגידול. לרב החרקים ישאירו כתמים, נקודות שחורות על עלים, קורי עכביש, חורים, “פסים” ושבילים לאורך העלים. ישנם מצבים בהם העלים ירקיבו וזאת מכוון שאזור הדגירה של החרקים נמצא בתוך מצע הגידול. הדגירה הזו מייצרת פטרת הגורמת לתסמינים של ריקבון שורשים המתבטא בריקבון ובהשחרת העלים.
יש אפשרות להדביר במספר דרכים: הדברה כימית, אורגנית וביולוגית, וכמו כן יש אפשרות לתת טיפול מונע.
בדקו אם יש חוסר או עודפים בחומרי הזנה (דשן): מומלץ להבין מה הוא החוסר או העודף וזאת על מנת לתקן את הבעיה (שטיפה או הוספת דשנים). חשוב להבין שלפעמים סימני חוסר אינם באמת הבעיה אלה רק תסמינים של בעיה כגון איזון לקוי של רמת החומציות, מי השקיה חמים או קרים יתר על המידה ורמת חום ולחות שאינם מאוזנים לכן רצוי קודם לתקן את הבעיה ולא את התסמינים. אחד התסמינים השכיחים ביותר הנן חוסר בחנקן בתקופת הצמיחה. בדרך כלל עלים בוגרים מהאזור התחתון של הצמח יצהיבו וזאת מכוון שהחנקן נע לאזור בו צריכים אותו יותר (עלים צעירים וחדשים). לכן אם נדאג לדשן נכון בדשן הבסיסי או נוסיף חנקן במינון נכון נוכל למנוע ולתקן את הנ”ל. שימו לב שלפעמים גם אחרי שהבעיה תוקנה ישנם מצבים בהם העלים שנפגמו לא יחזרו לעצמם אבל נוכל לבדוק אם הטיפול הצליח על ידי התבוננות בצמיחה מחודשת.
מחלות נוף כגון: חלפת חילדון וקימחון הינן מחלות קשות המגיעות בעיקר כשרמת הלחות גבוה. מומלץ להשתמש במאווררים, וונטות ומפוחים על מנת לאזן אותה. שימרו על היגיינה כדי להימנע ממחלות אלו. במקרה שהמחלה הופיע ישנם סוגים שונים של הדברה לטיפול בהן. שימו לב שמחלת הקימחון ותסמיניה דומים מאוד לפגיעה מהחרק קמחית ולכן יש לטפל קודם בהדברת החרק ורק לאחר מכן בהדברת המחלה.
זכרו את אלו למען הימנעות ותיקון בעיות שונות: שטיפה, ניקיון, הדברה.

0
סל קניות
  • אין מוצרים בסל הקניות, מוזמנים להוסיף :-)